Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2008 20:09 - Да се запознаем... Вие и Аз или обратното!
Автор: teodortodorov Категория: Други   
Прочетен: 3999 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.01.2008 20:42


Малко по-рано Ви казах, че съм Теодор и ми е приятно - така е!

Роден съм в лето господне - буквално. Било лято, топло и... следобед. В АГО-то на град Хасково съм проплакал някъде около 15 часа. В понеделник - тежък ден било, според вярванията. На мен пък си ми харесва, защото е ново начало. Паметната дата е 12 август. Ех, то 13-ти бил близко, ама не съм го дочакал - дете с характер съм бил, че и до днес съм си.

Обичам историята! (дали обаче тя ме обича... ?!) И защото я "любя, тача", но не и милея се бях поразровил из прашните книги, за да проверя какво значимо и не толкова се е случвало на 12-ти август през годините. Много интересни неща намерих - 12 август, тогава потъва подводницата "Курск" и пак на тази дата през 1985 самолет на японските авиолинии катастрофира над Осутака - загиват 520 души. На 12 август през 1961 започва да се гради берлинската стена. На 12 агуст през 1879 година в България се създава Българският военен флот. ... с това не свършват събитията, станали на 12-ти август. На този ден, преди доста годинки, през 1877 Асаф Хал открива Деймос, спътник на Марс. На тази дата са родени и много учени, философи и откриватели. И аз.

Виждате колко неща се случват на "моята дата". Всъщност и аз съм се случил тогава и разбира се, запълнил с още една графа регистрите на АГО-то, а и белязал началото на още едно чoвешко съществувание на майката-Земя.

И така "низ след низ" се низаха (тафтология) годините - бягаха и се гонеха, настигаха се и пускаха се ... ааааа спирам, че започвам да звуча като някоя 58-годишна поетеса, издала черно-бялата си стихосбирка "Подвигът на живота" или нещо подобно...

Едно от големите ми хобита, както казах е историята - тя обаче не остава на пеаристала на "големите неща в живота ми". Тук е мястото да отбележа, че съм си направил списък с 500-те неща, които трбява да направя, докато съм жив. Лудо, а ?! - :Лудо, но все още не съм запълнил първите 5 места. И аз незнам защо... може би още много ще ме вее бризът на промяната.

Не съм нацист... всъщност, като малък бях! Когато видех Хитлер се усмихвах и си казвах, че искам да съм като него. По-късно, обаче "голямото ми хоби" ми отвори очите и вече не съм му фен. Падам си националист, не съм от "Атака" или а-така - от себе си съм си, което е по-важно за да оцелееш.

В музикално отношение харесвам хубавото. Всичко! - без онова, което наричате "чалга", "поп-фолк", "планетки" или подобни. Падам си (а и то по мен) по ретро. Сладурски обожавам Depeshe Mode, а красиво ненавиждам Snap. Твърде негърско ми звучат. Обичам да чета! Чета всичко: от упътването на лекарствата до рицарските романи на Сервантес. Обичам и Агата Кристи... да я чета де :)

Понякога следвам максимата, че е по-добре да имаме един тлъст порок, отколкото няколко малки добродетеля. Мисля, че красотата ще спаси света, ако бъде разбрана и казвам, че на моменти живея, за да дразня другите, което ми се отдава.
И ако в началото е било словото, то какво ли е било в края ?! - може би "аз" :) - Не съм набожен. Вярвам в себе си, и чакам момента да си докажа, че има за какво да вярвам в друго.
Питат ме "защо не вярвам толкова в Бог", а аз отговарям, че не ми е махнал от небето, за да се уверя, че съществува - и той като мен. Не мисля, че сме произлезли от маймуната, защото немога да си отговоря на въпроса "тогава маймуната от къде е произлязла". Вярвам, че голяма капсула е паднала на Земята и в нея имало хора - те излезли, заселили се и се размножили до 6.5 милярда. Всъщност с тази капсула някоя напреднала цивилицация може да е искала да се оттърве от нас. И правилно!

Мисля си, че след 40 години и аз ще издам книга с най-невероятните неща, които съм видял. И тя ще е в 21 тома, както Вазов, на когото не съм фен. Не го отричам, но не съм от най-запалените му фенове и не смятам, че е "прозрял" народа ни. По-скоро е бил сам... че писал, писал и чак се пренаписал и така на 82-3 години отишъл в друг свят да пише.

Сега, също уча - "Български език и история" - хуманитарче съм си. Другото ми голямо хоби е журналистиката - пиша, пиша, пиша и все пиша (пу, дано нямам съдбата като някой хора, за които споменах по-рано). Надявам се, че някой ден и аз ще стана известен (не, че сега не съм). Пу! Да стискам палци и аз.

Млад съм... мисля, че винаги ще съм... или поне до момента, в който стана другар с "онази с косата".
Надявам се обективно да съм се представил! В това блог-че ще пиша чат-пат за всичко, което ме вълнува. А много неща ме вълнуват мен.

Приятно ми е: Теодор!
е-маил: t_todorov@haskovo-bg.net


Тагове:   обратното,


Гласувай:
0



1. teodortodorov - Информация!
27.01.2008 22:30
Всъщност можете да ми пишете на:
t_todorov@haskovo-bg.net
ICQ: 304340491
http://www.forum.haskovo-bg.net
цитирай
2. анонимен - :]
25.12.2008 23:21
E dobre 4e si ti Ted za da znam kakvo ima na nashiq RD ! :D:D ve4e se 4uvstvam informirana ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1103117
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930