Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 10:00 - Честито Рождество Богодорично! Честит празник, Хасково!
Автор: teodortodorov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1989 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.09.2011 10:31


imageЧестит празник, Хасково! Честит празник на всички гости и жители на града! Честито и на онези, които някъде в сърцето си носят частица от Хасково по големия свят. Днес е 8-ми септември - РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО!

Да си роден и да живееш в Хасково. Да чувстваш града с цялото си сърце е неизбежно, защото тук, в Хасково някак си и самият град те обича. Усмихват ти се дърветата, сутрeшното Слънце те гали, жълтият килим от листа през есента, дори и той те предразполага към любов и усмивка. В бурята намираш убежище. Да това е Хасково! Моят град. И аз се чувствам горд, че съм жител на град, който от далечните години на своето възникване и до днес уверено върви по пътя си, воден от упоритостта, трудолюбието и съзидателната амбиция на неговите жители. Наследил богатите традиции на миналото, днес градът успешно гради своя нов, модерен и динамичен облик. За всички, които желаят да усетят уникалния дух на Хасково – едновременно спокоен и енергичен, традиционен и прогресивен, старинен и младежки, е нашето чистосърдечно "Добре дошли в града на Богородица!“ - така ние, жителите посрещаме всеки гост, решил да се отбие тук.

От 1993-ва година с решение на ОбС-Хасково празникът Рождество на Света Богородица е обявен за Ден на Хасково, а тържествата, посветени на този Ден носят послание за достойнството и вярата, с които жителите на град Хасково пазят любовта към своя град.

Всеки празник има своя неповторима атмосфера, но празникът на родния град е особено скъп и запомнящ се, защото дава усещане за сплотеност и обща принадлежност към историята, днешния и утрешен ден на града.

Днес Хасково е сред най-привлекателните и благоустроени български градове, защото ние, жителите искаме това. Всичко, което заедно през годините направихме за нашия град, е основание за самочувствие и удовлетворение, повод за много надежда и оптимизъм.

Историята на Хасково е във вековете, в спомените, а бъдещето - пред нас. И сигурен съм, като гражданин на Хасково, че ще продължим да правим всичко, за да може нашият град да продължава да се преврща в един от най-добре развитите в България. И това напук на всички онези, които винаги са искали да пречат на възхода ни. Тях историята няма да ги помни - ще останат в прашните архиви на вестниците, като казваше любимият ми Вапцаров: "ний бяхме селяни, които миришеха на лук и вкиснало, и под мустаците увисналиживота псувахме сърдито."

Хасково - това е градът, които ние градим. Заедно! Нека да продължаваме да творим, за да живеят децата ни по-добре.

Скъпи приятели, има за какво да се гордееем, че сме хасковлии!

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ! ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ХАСКОВО!






Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1102884
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930