Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 18:43 - Иванов няма да се кандидатира за кмет за Хасково!
Автор: teodortodorov Категория: Новини   
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове:
0



Тежък местен избор се очертава догодина, прогнозират от хасковското БСП. На откриването на новия офис на партията бе поканена преподавателката по социология в Софийския университет доц. Татяна Буруджиева, която направи предсказанието в качеството си на експерт по социология. Според нея и социалистите около нея, есента догодина ще има втори тур, на който ще е кандидатът на ГЕРБ и човекът подкрепен от Георги Иванов. Настоящият кмет нямало да се кандидатира за 4-ти мандат, тъй като правилно разчел цитирам “показните представления, които ГЕРБ му организираха през тази година“. Под показни представления Буруджиева визира всички проверки на прокуратурата, продължаващото дело за БИЛЛА, скандалът със софийския консорциум ТИПС-А който бе отстранен от търга за 10-те милиона за подобряването на хасковската паркова среда.

Според социалистите, това не са били сериозни заплахи за настоящия градоначалник, а един вид предупредителни изстрели, какво ще се случи ако кмета остане кмет. Прогнозата е, че ще има друга кандидатура. Коя, не бе упоменато.

От своя страна ГЕРБ ще се бори „до кръв“ за Хасково, смятат червените, понеже това е била една от малкото големи общини, които се изплъзнали от хватката на Бойковите хора. Както е известно на миналите местни избори кандидатът на ГЕРБ Антон Иванов не стигна дори и до балотаж.

Любопитното от казаното и премълчаното е оценката за позицията на местния соц. Излиза, че тукашните червени сами не се оценяват като фактор в разпределението на местната власт. БСП ще има свой кандидат, името е „почти“ избистрено. Естествено не бе оповестено.

БСП предварително е загубил битката за президент, коментираха социалистите и втория избор догодина. Той ще е по-същото време, когато са и местните избори. ГЕРБ печелил с издигнатите вече две силни кандидатури на Борисов и Цветанов, докато БСП още не е открил дебат за наследника на Първанов.

haskovo.net



Тагове:   кмет,   кандидатира,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1098656
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031