Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2014 12:06 - УЖАС! Бездомник буквално гние и умира в двора на болница. Всички си "прехвърлят топката" - нямало държава, а обществото къде е ? (18+)
Автор: teodortodorov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2901 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера, известен сайт за новини от Хасково и регина - Haskovo.NET писа  за виден хасковски бездомник - Кирчо Стоянов Кирков, известен като Киро Лъва, който лежи на пейка в двора на болницата, пред ОАИЛ, и бере душа. Буквално! Според сайта, човекът е с чудовищно отекли крака, от които тече кръв и пълзят червеи, а мухите кацат по тях. Киро е почти в несвяст и е невъзможно да се контактува с него.

image
Снимка: www.haskovo.net 

Според писаното в сайта, потресаващата гледка в двора на болницата е поне от няколко дни, разказаха пациенти. Край агонизиращия минават болни, техни близки. Минават и много лекари. И подминават.

Хората в социалните мрежи се възмущават, че нямало държава, че нямало орган, който да "хаел" и му пукало за изпадналия в тази ситуация човек. Всеки споделя това по стените си във фейсбук... псува, хули и се възмущава? НО какво направи всеки един от нас? КАКВО направи всеки човек, за да помогне, освен да сподели една новина и да увеличи импресиите на въпросния сайт? - НИЩО! Как ще я има държавата, след като Гражданското ни общество е ударило нулата? - нали държавата, това сме ние?

Много сме силни като нация в това да обвиняваме, но да не помагаме! Да "сочим" с пръст видните проблеми и да казваме: "Държавата не се интересува, тя това... тя онова!" - но замисляме ли се колко тая държвата е населена с същите хора като нас. Иначе винаги държавата ще ни е виновна - за всичко: за природните бедствия, за това, че животни нападат хора или, че реколтата била зле - за всичко... просто българско мислене.

И какъв е извода? - този човек е олицетворение на "България" - безпомощен и агонизиращ, също като държавата... а за "Гражданско общество" - моля Ви НЕ МИ говорете за този оксиморон - това при нас просто го няма! 

Цялата новина, може да прочетете в сайта www.Haskovo.NET - тук.



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bliz - ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА ГО ИМА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО!
09.08.2014 12:18
ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА ГО ИМА! ЕДИН ДА ТРЪГНЕ, ИМА НАДЕЖДА, ЧЕ И ДРУГИ ЩЕ ГО ПОСЛЕДВАТ. КЪДЕ СА ОБАЧЕ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ, ИЗВЕСТЕНИ ЛИ СА ОТ НЯКОЙ СВИДЕТЕЛ НА ТАЗИ ПОТРЕСАВАЩА КАРТИНА ?
ДАВАЙКИ ГЛАСТНОСТ НА ТОВА, ПРИЕМАМ КАТО ЕДИН ПРИЗИВ КЪМ НАШАТА ЧОВЕЧНОСТ И СЪПРИЧАСТНОСТ , А ТОВА НИКАК НЕ Е МАЛКО!
МОЖЕ ЛИ ДА НИ ИНФОРМИРАТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТОЗИ ЧОВЕК И АКО МУ Е ПОМОГНАТО - ИМА НАДЕЖДА ЗА НАС КАТО НАРОД.
цитирай
2. lightsaber123 - И какво като знаем това?...
12.08.2014 06:44
В този миг... огледай те се, осъзнайте се точно в този миг, не следващия а СЕГА - по света един куп хора се раждат, други умират и това става във всеки един миг, за някои ни пука, за други - ама изобщо не ни пука даже, че ги е имало на този свят. Просто хора това е животът - приемате го или не - но това е животът и всички ние, дето си говорим тук ще умрем някой ден, някои бавно и мъчително, други бързо и леко... и в това няма нищо нередно - просто част от живота.

Може би изказването ми ви се струва цинично - но помислете реално :-)

Радвайте се на живота защото един ден той просто свършва... Всеки един миг ни е дар. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1103305
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930