Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2008 03:05 - Пресата за Куйович: "Половин век затвор", "16+2 г. затвор за Куйович"
Автор: teodortodorov Категория: Новини   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСъботната преса е богата на анализи и коментари, свързани с Будимир Куйович и делото, което приключи вчера. Най-интересното се опитахме да извадим за Вас в един анализ на HASKOVO-BG.NET.

Вестник "Стандарт"
излиза със заглавие: "Половин век решетки за бандата на Куйович". От статията става ясно, че 16 години затвор за сръбския наркобос Будимир Куйович и общо 41 г. за тримата му съучастници българи. Това реши окръжният съд в Хасково след едно от най-дългите си заседания вчера. Изданието допълва, че роденият в черногорския град Биело поле трафикант беше признат от 5-членния съдебен състав с председател Росен Русев за виновен като организатор на престъпна група за прехвърляне и съхранение на наркотици за 7 милиона лв. на територията на страната ни. "Стандарт" разкрива как Черногорецът изслуша присъдата си в присъствието на дъщеря си Десислава, която беше придружена в съдебната зала от майка си Теодора. Будимир запази спокойствие, след като чу присъдата си, остана мълчалив при излизането си от залата. За сметка на това близките му реагираха бурно в кулоарите на съда при извеждането на д-р Писков, който даде показания срещу черногореца. Бившата жена на Куйович Теодора не се сдържа и изкрещя: "Предател!"

image Заглавито на "24 часа" е математическо. "16+2 г. затвор за Куйович". От изданието разбираме, че Куйович ще лежи общо 18 години в затвора. Той има условна присъда от 2 години за незаконно преминаване на границата с фалшива самоличност, която сега става ефективна, решиха вчера хасковските магистрати. Куйович ще трябва да плати и 220 хил. лева глоба в полза на държавата.

Вестник "Монитор"
ни припомня кой е Куйович и с какво стана популярен в страната ни. Около името на Куйович се разрази голям скандал в началото на годината, който доведе до падането на няколко генералски глави в МВР и бе една от причините тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков да подаде оставка. Причината - Бучо притежавал фалшив паспорт, издаден му със знанието на полицията, с който влизал и излизал от страната. Според ченгетата фалшивият документ бил примамка, чрез която трябвало да се залови голяма пратка от 600 кила хероин. В момента във Варненския военен съд тече дело срещу тримата полицаи от Разград, издали паспорта менте. Срещу Куйович има образувани още две дела - едното е за пребиваване в страната с фалшиви документи, след като веднъж е бил екстрадиран, а другото е за показания на журналистите среден пръст навлизане в съдебната зала. image"Монитор" пише още, че след приключването на съдебните пледоарии вчера Куйович декларира пред съда, че върху делото се оказва натиск, включително и политически. Той отрече някога над него да е имало политически чадър. Трафикантът заяви още, че на един от подсъдимите с него е обещана свобода, ако го натопи. Адвокатите на Куйович уточниха, че става въпрос за Стойко Дойчев. Прокурорите обаче коментираха в петък, че няма подобна сделка, тъй като Дойчев получи 14 г. затвор.

Интересно заглавие поставят колегите от "Новинар". Куйо позна: Ще лежи зад решетките 18 години. Изданието ни припомня, че делото срещу групата на Куйо бе образувано, след като в колата на Писков бяха открити близо 60 кг хероин на граничен пункт „Капитан Андреево“ за над 6 900 000 лв., а в негова къща намериха амфетамини за около 100 000 лв. Смята се обаче, че той е бил само изпълнител, а не организатор на наркотрафика. "Новинар" се спира и на другите "виновни", като уточнява, че за бившия свиленградски митничар Михаил Янков съдът определи 15 години затвор, за софийския бизнесмен Стойко Дойчев - 14 години затвор, за д-р Николай Писков от Стара Загора – 12 години затвор.image

Вестник "Сега" поглежда от юридическа гледна точка и разеснява, че за създаване на организирана престъпна група, която се занимава с наркотици, НК предвижда от 5 до 15 г. затвор. Решението на окръжните магистрати в Хасково не е окончателно и може да бъде атакувано пред апелативните в Пловдив.

Червеният вестник "Дума" уточнява, че наказанието трябва да се изтърпи при първоначално строг режим. Освен това магистратите постановиха условната присъда на Куйович за незаконно преминаване на държавната граница автоматично да премине в ефективна, което означава, че Куйович ще лежи в затвора 18 години.


Тагове:   век,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodortodorov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1103625
Постинги: 530
Коментари: 502
Гласове: 994
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930